Bobath osnovni tečaj

Inštuktor: Tatjana Jeglič, IBITA Basic Course Instruktor (www.ibita.org)

Termin: 09.03. – 16.03. 2020 (prvi modul) in 25.05. – 31.05.2020 (tretji modul)

Jezik: slovenščina

Kraj / lokacija: Center Fizioterapije Ljubljana, Frankopanska 8, 1000 Ljubljana

Število udeležencev: 10

Število ur: 154 (1h=45min)

Preizkus znanja: DA

Cena: 1.500,00 € (DDV vključen); za zgodnje prijave do 15.02.2020  je cena 1.300,00 € (DDV vključen);

samoplačnikom nudimo obročno odplačevanje na 2, 3 ali 4 obroke.

Opis Bobath osnovnega tečaja za odrasle

za odrasle z nevrološko simptomatiko (možganska kap, nezgodna poškodba možganov, Multipla skleroza,…)

Osnovni Bobath tečaj za odrasle z nevrološko simptomatiko poteka v treh modulih v obdobju 4-5 mesecev:

1. modul traja 8 zaporednih dni in je sestavljen iz teoretičnih predavanj, laboratorijskih vaj (praktične vaje na udeležencih), vsakodnevne obravnave nevrološkega pacienta v parih, pod nadzorom inštruktorja ter demonstracije ocenjevanja in obravnave nevrološkega pacienta s strani inštruktorja.

2. modul je sestavljen iz samostojnega dela udeleženca med modulom 1 in 3 ter predstavlja klinično osnovan projekt (delo z nevrološkim pacientom – poročilo o primeru) ter kratko seminarsko nalogo. Le to udeleženec predstavi na 3 modulu.

3. modul traja 7 zaporednih dni in je sestavljen iz praktičnih in teoretičnih predavanj/vaj, vsakodnevne obravnave nevrološkega pacienta v parih pod nadzorom inštruktorja, demo predstavitve inštruktorja ter praktičnih delavnic.

Cilji Bobath osnovnega tečaja so:

 1. Ponuditi udeležencem priložnost, da pridobijo razumevanje filozofije in nevrofiziološke osnove na katerih temelji Bobath koncept.
 2. Razvijanje sposobnosti udeležencev za uporabo Bobath koncepta pri ocenjevanju in terapiji pacientov z nevrološko disfunkcijo (možganska kap, nezgodna poškodba možganov, MS,…).
 3. Razvijanje praktičnih veščin udeležencev in sposobnost opazovanja, analize gibanja in facilitacije gibanja.
 4. Zagotavljanje možnosti za razvijanje sposobnosti kliničnega razmišljanja veščin reševanja problemov pri obravnavi nevrološkega pacienta.
 5. Razvijati sposobnost opisovanja in merjenja nevrološke disfunkcije in vpliv rehabilitacijske intervencije po principih obravnave Bobath koncepta (fizioterapija, delovna terapija).
 6. Povezovanje trenutne nevrofiziološke teorije, ki temelji na strokovnih dokazih in klinične prakse.

NAČIN PRIJAVE IN PLAČILNI POGOJI

Na tečaj / seminar / delavnico se prijavite preko prijavnega obrazca na spletni strani ali preko elektronske pošte na naslov info@fizioterapijaljubljana.si. Ob prijavi je potrebno nakazati najmanj polovico kotizacije, na podlagi katere vam bomo izstavili račun za predplačilo! Če kotizacija na bo nakazana v 8-ih dneh od vaše prijave na tečaj, vas ne bomo smatrali za resnega udeleženca in bomo mesto predali nekomu drugemu! Preostanek kotizacije je potrebno plačati najkasneje 7 dni pred pričetkom tečaja.V primeru plačila kortizacije po izvedenem tečaju, se cena tečaja poviša za 10% osnovne cene tečaja.

V primeru obročnega odplačevanja za samoplačnike prosimo, da sledite opombam na ponudbi.

V primeru, odpovedi udeležbe, se bodo zaračunali stroški izobraževanja in sicer:

 • do 30 dni pred pričetkom tečaja, 10% cene tečaja
 • 29 do 20 dni pred pričetkom tečaja, 30% cene tečaja
 • 19 do 10 dni pred pričetkom tečaja, 50% cene tečaja
 • 10 do 8 dni pred pričetkom tečaja, 80% cene tečaja
 • manj kot 7 dni pred pričetkom tečaja 100% cene tečaja
Prijavi se >>

 

 • Marija Zupković, dipl. fiziot.
  Veliko koristnih informacij, veliko praktičnega dela. Izjemno veliko znanje inštruktorice na področju anatomije, nevrofiziologije in biomehanike.
  Marija Zupković, dipl. fiziot.
 • Marta Vidmar, dipl.del.ter.
  Veliko koristnih informacij, veliko praktičnega dela, veliko teoriji, ki je nadgradila s prakso.
  Marta Vidmar, dipl.del.ter.
  Udeleženka Bobath osnovnega tečaja
 • Mirjana Vukadinov, dipl.fiziot.
  Zelo sproščeno ob intenzivnem in profesionalnem učenju podprto z veliko ustrezne literature.
  Mirjana Vukadinov, dipl.fiziot.
  Udeleženka Bobath osnovnega tečaja
 • Katja Logar, dipl.fiziot.

  Na bobath osnovni tečaj sem prišla po 10 letih dela, z željo popredalčkat stvari. Tekom tečaja sta se križala efekta » vav« in » spet nič ne vem«. Po skoraj enem letu dela pa navdušena spremljam rezultate svojega dela in težko pričakujem nadaljevalni tečaj!«

  Katja Logar, dipl.fiziot.
  DSO Preddvor
 • Branka Munda, dipl.fiziot.
  Bobath tečaj za odrasle, ki sem se ga udeležila, je bil zame daleč najboljši tečaj, ki sem se ga udeležila v svojih 16 letih službe. Ker gre za nevrološko področje, ki je samo po sebi zelo zahtevna in težka tema in zahteva veliko mero razumevanja, je zelo pomembno, kako predavatelj zna predstaviti temo, da je zanimiva in razumljiva obenem. Toliko znanja, povezanega s praktičnimi izkušnjami, predstavitvami, ...rečem lahko samo ENKRATNO! In hvala. Zame je bilo super, da se je sam tečaj izvajal v slovenskem jeziku, saj lahko tako ob problemih predstaviš točno definirano vprašanje in dobiš vsa dodatna pojasnila ( jaz sem drugače bolj domača z nemščino kot angleščino)... Celoten tečaj je bil fenomenalen, čeprav je urnik zelo naporen... Tatjana Jeglič...najboljša inštruktorica vseh časov, polna znanja, dobre prakse, predavateljica s srcem..
  Branka Munda, dipl.fiziot.
  ZUDV Dornava