Z omejevanjem gibanja spodbujajoča terapija – CIMT

Vse tečaje/delavnice in seminarje, ki jih organizira Center Fizioterapije Ljubljana vodijo mednarodni inštruktorji. Tečaj je v postopku priznavanja s strani RSK za fizioterapijo pri MZ kot del specialističnih znanj za nevrofizioterapijo odraslih.

Tema: Z omejevanjem gibanja spodbujajoča terapija – CIMT (Constrain Induced Movement Therapy)

Inštuktor: David Morris, PT, PhD
(https://www.uab.edu/shp/pt/people/faculty/david-m-morris)

Termin: 10.06. – 14.06.2020

Jezik: angleški

Prevod: DA (v primeru mednarodnih prijav NE)

Kraj/Lokacija: Center Fizioterapije Ljubljana, Frankopanska 8, Ljubljana

Število udeležencev: max 20

Preizkus znanja: NE

Cena: 650,00 EUR (z DDV)

Samoplačnikom nudimo obročno odplačevanje!

Opomba: prijavijo se lahko polno kvalificirani fizioterapevti in delovni terapvti.

Tisti udeleženci, ki razmišljate o namestitvi v Ljubljani za čas trajanja izobraževanja, vam v sodelovanju z butičnim hotelom v Ljubljani ponujamo posebne cene nočitev. Do posebnih popustov nočitev pridete preprosto s klikom na sledečo povezavo: POSEBNA PONUDNA CFL – AHOTEL

Z omejevanjem (gibanja) spodbujajoča terapija –  Constraint Induced (CI) Therapy Program usposabljanja za zdravstvene delavce in sodelavce

Z omejevanjem gibanja spodbujajoča terapija (CI terapija) je fizikalni rehabilitacijski pristop zasnovan z namenom spodbujanja motričnega okrevanja in povečanja uporabe okončin po živčno-mišičnih poškodbah ki so posledice možganske kapi, pridobljene možganske poškodbe, cerebralne paralize in resekcije možganov. Pristop, od leta 1987, razvija skupaj s svojim raziskovalnim timom, Dr. Edward Taub na Univerzi v Alabami v Birminghamu (UAB), ZDA. Pristop, ki ga je razvil Dr. Taub, je bil uspešno prenešen v rehabilitacijo v laboratorijih in klinikah v ZDA ter drugod po svetu z namenom izboljšave funkcij tako pri otrokih kot odraslih, ki so okrevali po nevromišični disfunkciji.  Trenutno se raziskovanje učinkovitosti pristopa nadaljuje s preučevanjem učinkovitosti in optimalno uporabo načel pri ostalih nevroloških obolenjih in poškodbah. Z omejevanjem spodbujajoča terapija (CI terapija) predstavlja velik premik paradigme v tradicionalni rehabilitaciji nevroloških bolnikov, saj poudarja orientacijo k vsakodnevnim nalogam, vedenjiskim tehnikam, koncentrirani in ponavljajoči se praksi in drugimi značilnostim osvajanja novih veščin. Z namenom promoviranja razumevanja in primerne uporabe CI terapije v klinični praksi je raziskovalna skupina UAB pod vodstvom Dr. Taub-a razvila program usposabljanja za zdravstvene delavce in sodelavce, ki imajo interes uvajanja CI terapevtskih programov okrevanja zgornjih in spodnjih udov pri osebah po možganski kapi in ostalih nevroloških stanjih. Program usposabljanja je sestavljen iz teoretične podlage kateri sledijo laboratorijske vaje osredotočene na aplikacijo CI terapije za odrasle – izboljšanje funkcij zgornjega in spodnjega uda- ter otroke – izboljšanje funkcij zgornjega uda. 

Opis programa usposabljanja

UAB program usposabljanja uporabe CI terapije je oblikovan za fizioterapevte in delovne terapevte, ki imajo željo razvoja CI terapevtskih programov v njihovih kliničnih okoljih. Fokus tečaja je usmerjen v rehabiltacijo zgornjih in spodnjih udov pri odraslih v kronični fazi po možganski kapi in pridobljeni možganski poškodbi ter v rehabilitacijo otrok s hemiparezo kot posledica cerebralne paralize ali ostalih nevroloških stanj. Kljub temu, da je program usposabljanja primarno razvit za klinično osebje, je primeren tudi za znanstvenike, ki želijo izvajati raziskave o učinkovitosti CI terapije v raziskovalnem okolju. Udeleženci, ki sodelujejo na tečaju morajo imeti osnovno razumevanje in klinične kompetence rehabilitacijskih strategij okrevanja oseb z nevrološko simptomatiko.

Razumevanje CI terapije 

Program usposabljanja traja 5 dni in je usmerjen na protokol CI terapije. Na koncu programa bodo udeleženci razumeli utemeljitev in mehaniko izvajanja postopkov protokola CI terapije ter njene teoretične in podatkovne podlage. Učne dejavnosti vključujejo predavanja, razprave, demostracije in klinične priložnosti za izvajanje tehnik na klientih pod nadzorom članov razikovalne skupine UAB CI terapije. Vsi udeleženci dobijo obsežno in skripto s podrobnimi navodili vključno z izbranimi raziskovalnimi članki ter natančnim opisom kliničnih testov in terapevtskih postopkov.  

Učni cilji:

Po koncu programa bodo udeleženci zmogli:  

  1. Opisati znanstvene podlage za izboljšanje motoričnih funkcij s pomočjo CI terapije.
  2. Razpravljati o predhodnih znanstvenih dokazih povezanih s CI terapijo. 
  3. Natančno opisati tehnike, ki sestavljajo protokol CI terapije.

NAČIN PRIJAVE IN PLAČILNI POGOJI

Na tečaj / seminar / delavnico se prijavite preko prijavnega obrazca na spletni strani ali preko elektronske pošte na naslov mailto:info@fizioterapijaljubljana.si.  Ob prijavi je potrebno nakazati 30% kotizacije, na podlagi katere vam bomo potem izstavili račun za predplačilo! Če kotizacija na bo nakazana v 8-ih dneh od vaše prijave na tečaj, vas ne bomo smatrali za resnega udeleženca in bomo mesto predali nekomu drugemu! Preostanek kotizacije je potrebno plačati najkasneje 14 dni pred pričetkom tečaja. V primeru plačila kortizaciej po zaključenem tečaju se cena tečaja poviša za 10% cene tečaja.

V primeru obročnega odplačevanja za samoplačnike prosimo, da sledite opombam na ponudbi.

V primeru, odpovedi udeležbe, se bodo zaračunali stroški izobraževanja in sicer:

  • do 30 dni pred pričetkom tečaja, 10% cene tečaja
  • 29 do 20 dni pred pričetkom tečaja, 30% cene tečaja
  • 19 do 10 dni pred pričetkom tečaja, 50% cene tečaja
  • 10 do 8 dni pred pričetkom tečaja, 80% cene tečaja
  • manj kot 7 dni pred pričetkom tečaja 100% cene tečaja
Prijavi se >>