Bobath koncept

Kaj je Bobath koncept?

Bobath koncept je vodilni svetovni terapevtski pristop k okrevanju po možganski kapi in ostalih nevroloških stanjih kot so nezgodna možganska poškodba, Multipla skleroza, Parkinsonova bolezen, spinalne lezije, ipd.

Bobath koncept je svetovno priznan koncept obravnave, ki temelji na kvaliteti gibanja in ne samo gibanja. Njegova prednost je v njegovem celostnem pristopu, torej da na posameznika gleda kot celoto in ne zgolj kot na obolel sklep ali poškodovano mišico.

Bobath koncept sledi najnovejšim nevrofiziološkim in biomehanskim teorijam, sloni na pozitivnem pristopu do bolnika,  prenosu terapije v vsakdanje življenje, izkoriščanju bolnikovih sposobnosti za obnovitev oziroma okrepitev šibkejših delov telesa po poškodbah ali bolezenskih stanjih, ki prizadenejo delovanje živčno-mišičnega sistema. Terapevti, ki izvajajo Bobath koncept, v posamezniku iščejo ohranjene sposobnosti in rehabilitacijski potencijal. Namen terapije je ponovno učenje ali izboljšanje izvajanja vsakodnevnih dnevnih aktivnosti v različnih okoliščinah s poudarkom na največji možni kakovosti in kontroli gibanja med izvajanjem .

 

 

Želite priti na obisk v našo kliniko?


Rezerviraj termin